Tuesday, March 1, 2011

төмсөөр панчан хийх


орц энгийн:2-3 ширхэг төмс,сонгино,сармис,солонгос цуу,3 ц.халбага эрдэнэшишийн цуу,бага зэрэг элсэн чихэр,хагас аяга ус


  1. төмсөө арилгаад шоо дөрвөлжин хэрчинэ.
  2. хүтэн усаар төмсөө зайлан усыг нь шүүнэ.дараа нь чийгийг нь салфеткаар дараад авна.
  3. сонгиноо бас дөрвөлжин хэрчинэ.(жижиг бишшүү.1см/2)
  4. хайруулын тавгаа халаагаад оливын тос 6ц.халбага хийгээд төмсөө хийнэ.
  5. дээрээс нь 2 хумс няцалсан сармис хийгээд төмсөө өнгө нь өөрчлөгдтөл хуурна.дээрээс нь сонгиноо хийгээд хуурна.
  6. дээрээс нь хагас аяга ус,5-6 ц.халбага(ти-спүүн шүүдээ.жижиг халбага байдагдаа)цуу,3халбага элсэн чихэр,3 ц.халбага эрдэнэшишийн цуугаа хийгээд сайтар холиод дунд зэргийн галаар ус нь ширгэтэл 10минут жигнэнэ.жигнэж байх явцдаа контролдоорой.ус нь багадсан санагдвал нэмж болно мэдрэмжээрээ.чанах биш жигнэх шүү.
  7. төмсөө болоод ирмэгц нь 3 ц.халбага орчим гүнжидийн тос(чамкрим) хийгээд дээрээс гүнжидийн үр цацаад иймэрхүү юм болно.^^)


Эрдэнэшишийн цуу буюу corn syrup

No comments:

Post a Comment