Thursday, March 3, 2011

To ENKELE ЧАБЧЭ буюу 잡채(JOY бас асуугаад байсын)

 Юуны өмнө ЭНКЭЛЭ нь болбоос манай хайрт багшийн маань охин байгаам.ЭНКЭЛЭ ЭЭДЭЭ ОНЦ СУРДЫМ ШҮҮ.ХЭЭРИЙН ГАЛУУ НИСЭН ҮЛ ХҮРЭХ ГАЗРААС БАГШИЙН ОХИН ЭНКЭЛЭ ЭРДЭМ ӨВӨРЛӨЖ ИРЭЭРЭЙ!
   
   Чабчэг идэж үзсэн хүн бол дуртай болохгүй байна гэж байхгүй тийм л амттай хоол гэхүү хачир гэхүү зууш гэхүү зүйл дээ.Хийхэд бол амархан гэжуагаа.сайхан хоол хийгээд гэр бүлийхнийгээ найзуудаа дайлаад тэдний амтархан идэж өгч байгааг харах бол кайфтайлдаа.Би гэдэг хүн бол хоол хийх дуртай.хэзээ ч хоол хийхээс залхуурдаггүй гэхэд болно.ккк(магтсан болчлоо)гэхдээ учир чиггүй хоол хийгээд байх нь юуийн.гараа гаргаад хоол хийх дуртай гэхүүдээ.Миний бодлоор амтгүй хоол хийдэг хүн нэг бол амтлах мэдрэхүй нь сул хөгжсөн 1 бол сэтгэл гаргахгүй хайнга хоол хийж байгаа хүн юм болуу гэж боддийн.Заа тэгээд энд тэндэхийн ресторан,хоолны газар,кафе зэргийн хоолыг амтгүй байвал хамаг уур уцаар бухимдал хүрч тэмцмээр санагдана.тэмцэнэ ч гэцэн байгаа.Миний төлөө хоол хийж мөнгө олж байгаамуу өөрийхөө төлөө юу гэдэг нь эргэлзээтэй болоод ирж байгаан...бичээд эхэлсэн чинь бухимдал төрөөд урд өмнөх амтгүй хоолтой газрууд нүдний өмнүүр жирэлзээд ирж байна.за больё ингэж байгаад харвах нь...кккк

 
 ЧАБЧЭ-г хийхэд үндсэн орц гэвэл яахын аргагүй пүнтүүз болон төрөл бүрийн ногоо юм.ямар ногоонд дуртай түүнийгээ хийж болно. гэхдээ мэдрэмж чухал.

Энэ чабчэний хувьд
     ① пүнтүүз(солонгос нарийхан пүнтүүз зүгээр),ногоон улаан шар гэх мэт паприка тал ширхэг(тал ширхэг гэсэн ийм үг байдаггүй байхаа),лууван 1/2,зурган дээрх мөөг 1уут(амтат мөөг гоё болдийн)сонгино 1ширхэг,үхрийн мах 100 грам,бага зэрэг элсэн чихэр,цуу,гүнжидийн тос буюу чамкрим(englisheer bol perilla oil shuu enkele),давс болон бага зэрэг нунтаг хар перц орно.
     ② үхрийн махаа амтлахдаа  цуу - 1 халбага(15мл)элсэн чихэр 2/3 халбага,бяцалсан сармис 1/2 халбага,гүнжидийн тос,нунтаг хар перц зэргийг хийн сайтар холин хэсэг орхино.

1. пүнтүүзээ буцалж буй усанд хийн болтол нь чанаад гаргана.5мин.
2. пүнтүүзээ гаргаад халуун усаар зайлна.(хүйтэн ус болохгүй) дээрээс гүнжидийн тос болон цуугаа хийгээд сайтар холино.идэхэд тохиромжтой уртаар хэрчинэ.(хайчилвал амар)
1. ногоонуудаа бүгдийг нь нарийхан савхан хэлбэртэйгээр хэрчинэ.
2. түүний дараа ногоонуудаа хайруулын тавгандаа бага зэрэг гүнжидийн тос(ургамалын тос,оливын тос байсан ч болно) хийгээд бага зэрэг давсаар амтлан хуурна.Бүх ногоогоо тус тусад нь энэ мэтээр  хуурна.
3. амтат мөөг бол бүлээн усанд дэвтээсэн байх ёстой ба нарийхан хэрчээд мөн адил хуурна.
  * нарийн мөөг бол буцалж буй усанд хэсэг байлгаад авсны дараа усыг нь шүүгээд бага зэрэг гүнжидийн тос,давсаар амтална.хуурахгүй.
  * мөн монголоор бол бууцай(со-гоор 시금치,english-ээр spinach) хийвэл өнгө нэмээд гоё.бууцай хийсэн тохиолдолд буцалж буй усанд бууцайгаа хийгээд 1минут болгоод гарган усыг базаж шүүсний дараа цуу,гүнжидийн тосоор амтална.


 
4.амтлаад орхисон махаа хуурна.




 
8. эцэст нь бөх орцоо холиод амсаж үзээд амтаа тааруулна.мэдрэмж чинь энд хэрэг болно.анхнаасаа ногоонуудаа хуурахдаа бага зэрэг шорвогдуу хуурвал дараа нь сул амтагдахгүй.ногоонуудаа хуурахдаа гүнжидийн тосонд хуурсан бол хамгийн сүүлд нь г.тос хийх шаардлага бараг байхгүй.өөр тосонд бол сүүлд нь г.тос хийж өгнө.Гол амт оруулагч нь солонгос цуу.гүнжидийн тос байгаам.
 ТИП: өнгө нэмэх үүднээс өндөгний шарыг шараад нарийхан хэрчиж хийвэл бүүр сүртэй харагдана.
ЗА ТЭГЭЭД АМЖИЛТ ^0^


 

1 comment:

  1. хийчээд зургийн аваад явууларай

    ReplyDelete