Tuesday, March 1, 2011

КАМЖАТАН буюу 감자탕 буюу PORK BONE SOUP

  Камжатан миний дуртай хоолнуудын нэг байгаан.Улаанбаатарт дажгүйдүү хийчихдэг газар гэвэл СУЙС-ийн ард байдаг ЁН БИН ГУАН (монголоор харш гэчихсэн байлуудаа) гэдэг солонгос хоолны газар .Манай найзууд бол мэднэ дээ ккк. Манайд байдаг зарим Со хоолны газар гурилдчихдаг болохоос жинхэнэ утгаар нь хийвэл их гоё хоол гэж боддийм.


Заавар:
  1. 1кг гахайн хүзүүний ястай махыг хүйтэн усанд 2 цаг сойно.
    porkbones
  2. Томхон шиг саванд усаа буцалгана.
  3. Дунд зэргийн хэмжээтэй хятад байцааны 1/4-г буцалж буй усандаа хийн 1 минут байлгаад авна.(голыг нь авсан байх)
  4. Хятад байцаагаа хүйтэн усанд зайлаад усыг нь шүүнэ.
  5. Байцааныхаа хуудас болгоныг гараараа цуулан хуваана.эхлээд уртааш нь дараа нь голоор нь нэг урна.Хутгаар хөшиглөснөөс цуулсан нь амттай.
  6. Махаа хүйтэн усаар зайлаад буцалж буй усанд хийн 7-8минут чанана.Дээрээс нь 4-5 хэрчим цагаан гаа хийнэ шүү.Яагаад дахин дахин шүүгээд буцалгаад гаргаад байна вэ гэхээр гахайн махны эхүүн үнэр амтыг гаргахын тулд юм.
  7. 7 минут буцалгаад махаа гарган мөн усаар зайлна.өөхтэй мах байвал энэ хугацаанд өөхийг нь салгаад авчих.
  8. Махаа томхон саванд хийн дээрээс нь 10 аяга ус хийнэ.2л орчим.
  9. дээрээс нь дунд зэргийн 1 ширхэг сонгино,2-3 хэрчим цагаан гаа,6 ц.халбага  soy bean paste(зургыг нь хавсаргав) буюу туенжан, үрийг нь авсан 1 годгор хатаасан улаан халуун чинжүү(меркүрид байгаа),2 ширхэг амтат мөөг(супермаркетүүдад байгаа хатаасан нь кг нь 25.000төгрөг,хатаагаагүй нь 7.500 төгрөг байдаг.2 ширхэг нь хямдхоон)хийн 1.5 цаг дунд зэргийн галаар буцалгана. 
  10. Мах буцалж байх хооронд амтлагчаа бэлдэнэ.Саванд 6-8 хумс бяцалсан сармис,6 ц.халбага нунтаг улаан чинжүү,3 ц.х гучужан, бага зэрэг ус,6 ц.халбага гүнжидийн нунтагласан үр(энэ олдошгүй сонсогдож байна уу?солонгос хүнсний дэлгүүрт байгаа эсвэл гүнжидийн үр аваад нунтаглаж болно.зургийг нь хавсаргав)зэргийг хийн сайтар холино.
  11. Дараах ногоонуудыг бэлдэнэ.
    vegetables1


    perilla-leaves

    * Ногоон сонгиныг 3-4 см урттай хэрчинэ.  * 1-2 атга дууяа(шар буурцагын соёолж)  *3-4 ширхэг бага зэргийн хэмжээтэй төмс * гүнжидийн навч хэдэн ширхэг хийхгүй ч байсан болно.
  12. Эргээд шөл рүүгээ оръё!
  13. шөлөндөө хийсэн 1 годгор улаан чинжүү амтат мөөгөө гарган авна.
  14. Амтат мөөгөө нарийхан хэрчинэ.
  15. Буцалж буй шөлөн дээрээ ногоонуудаа тарааж хийнэ.дээрээс нь амтлагчаа хийн хутгана.Мөн хэрчсэн мөөгөө хийн 30 минут буцалгана.
  16. 30 минутын дараа идэхэд бэлэн болсон шөлөө аягалан  ногоон сонгино болон нунтаг хар перцээр чимэглэж өгнө.(эсвэл газын плиткан дээр тавин тойрч суугаад идвэл бүүр сүртэй) 
  17. Гүнжидийн нунтагласан үр(талхан дээр цацсан байдаг)



  1. gamjatang1

No comments:

Post a Comment